Music for Life | Meer Democratie

Music for Life

Date & Time: 
26-11-2018

Politici warm maken voor méér democratie: dat is onze topprioriteit.

Daarom startte Meer Democratie vzw naar aanleiding van de lokale verkiezingen van 14 oktober een grote kandidatenbevraging. Wij gingen op zoek naar kandidaat-politici met een hart voor de burgerdemocratie. En wat bleek? 5.435 gemeenteraadskandidaten uit 180 Vlaamse gemeenten beloofden werk te maken van onze plannen voor meer lokale democratie in de gemeenten!

Hun beloftes zijn nog vers. Het komt er nu op aan: de verkozenen blijvend warm houden voor meer burgerdemocratie. De komende maanden houden we intensief contact met de verkozenen. We treden in dialoog en bieden hen praktische hulp aan bij de realisering van de voornemens. Zo leveren wij kant-en-klare (burgervriendelijke) modelverordeningen aan met het verzoek deze aan de gemeenteraad voor te leggen.
 

Dit soort fundamentele vernieuwingen doorvoeren kost echter tijd en geld.

Wij maken de tijd vrij; draagt uw actie bij aan het budget?

De kosten van de opvolging van politici werden begroot op € 20.000.
 

Zet u samen met uw vereniging een actie op touw?

Deze vorm van solidariteit komt in vele vormen, geuren en kleuren. Denk aan een wafelenbak, spaghetti-avond, een filmavondje bij u thuis, een fuif, een quiz, een karaoke of tombola, een veiling, een deur-aan-deur-snoepjesverkoop, een rommelmarkt verkoop, een wandeltocht, een carwash, een mini-concert.

Uw kunt uw actie alvast hier registeren. Geef ons gerust een seintje wanneer u iets organiseert. Wij zetten uw actie graag in de kijker.

Geen tijd voor een actie? Doe een vurige gift: doneer vandaag nog € 20, € 100 of een bedrag naar keuze.

Laat deze kans op democratische vernieuwing niet schieten. Mik op méér democratie. Steun deze campagne.