Is een rechtvaardigere samenleving na de pandemie mogelijk? | Meer Democratie

Is een rechtvaardigere samenleving na de pandemie mogelijk?

Date & Time: 
20-03-2020

Er zal ernstig nagedacht worden in wat voor soort samenleving we willen leven.

Wij wensen u sterkte in deze lockdown-tijden. Voor ons allen betekent de huidige situatie een ernstige uitdaging met betrekking tot het beschermen van elkaar, familie en vrienden, de bovenmenselijke stress waar heel wat beroepsgroepen mee af te rekenen krijgen, de economische verliezen, de vele frustraties e.a. Het goede in de mens komt naar boven en ook het kwade.
Wat de pandemie ons leert is dat de samenleving andere keuzes zal moeten maken. Er zal ernstig nagedacht worden in wat voor soort samenleving we willen leven.
Het ultieme streven van Meer democratie is menselijke waardigheid.

En de methode om aan de menselijke waardigheid te geraken is veel meer werkzame democratie dan we ons nu kunnen voorstellen.
Indien dat voor u ook het geval is dan willen we er samen werk van maken. Dan kunnen wij elkaar vinden. Want we willen die samenleving samen opbouwen. Niet opgedrongen door machtwellustelingen met hun eigen agenda.

Momenteel zijn we met te weinig. Dat is duidelijk. Alle hulp is welkom.

Weinig last van de pandemie en daardoor juist nu veel tijd? De huidige maatschappelijke chaos rond de pandemie is een ideale gelegenheid de samenleving ten goede en ten gronde te veranderen. We moeten snel handelen of we leren weeral onvoldoende van het verleden.
We richten video- & teleconferenties in. Dat is nog gemakkelijker om te overleggen en te verkennen. We doen dit al jaren, lang voordat de pandemie uitbrak.

Speciaal in deze moeilijke tijden organiseren we nu tot eind april elke maandag en woensdag video- & teleconferentie telkens van 19u30 tot 20u30.
Probeer het eens, zeker als je nog niet hebt meegedaan. Zo voel je je niet alleen in je streven.
Willen we samen de mogelijkheden bekijken? Stuur dan een bericht naar info@meerdemocratie.be