Steven Matheï licht zijn ervaringen toe met burgerparticipatie. | Meer Democratie

Steven Matheï licht zijn ervaringen toe met burgerparticipatie.

 Registration is closed for this event
De burgervader licht schitterende initiatieven toe vanuit het bestaande politieke veld.

U, lezer van deze aankondigingen weet het al lang: beslissingsrecht van de burger – of kort: ‘democratie’ – ontstaat ‘van onderen uit’. Zonder vruchtbare voedingsbodem bij hen die over hun eigen maatschappij zullen beslissen kan democratie niet gedijen. Anderzijds is ons politieke systeem, dat al te lang de dienst uitmaakt, net de voornaamste hinderpaal tot zo een noodzakelijke ‘bevruchting’. De rol van de politici, de ‘overheid’, om de burgers te bevrijden van de boeien die hen tot lijdzame ‘onderheid’ maakten is dan ook groot.

Des te verheugender daarom is elke inspanning in die richting vanuit politieke zijde. Op 30 november vorig jaar hadden wij hier Maarten Kersten te gast, fractievoorzitter van partij Sleutelstad in Leiden, die het interessante participatieproject in zijn stad belichtte. Ook in ons land ontmoeten we initiatieven waarvan Meer Democratie vindt dat ze er via webinar ruchtbaarheid moet aan geven.
De aanpak van Steven Matheï in de Limburgse gemeente Peer is er zo een. Steven is burgemeester van Peer en sinds 2019 ook federaal parlementslid voor CD&V.
Meer Democratie gelooft weliswaar niet in de meerwaarde van partijen, maar waardeert elke waardevolle bijdrage tot politieke ontvoogding, vanuit welke hoek ook.
Het verhaal van Steven Matheï stemt elke democraat hoopvol en is vrij van propaganda.

When
november 15th, 2021 7:30 PM   through   9:30 PM
Location
Online
Belgium

Help spread the word

Please help us and let your friends, colleagues and followers know about our page: Steven Matheï licht zijn ervaringen toe met burgerparticipatie.


You can also share the below link in an email or on your website.
https://meerdemocratie.be/civicrm/event/info?id=25&reset=1