Logo

Geachte ,

Beste deelnemer,

Diegenen die het webinar van maandag 2 november ll. gemist hebben kunnen hier de opname bekijken.
En gemist hebben jullie wel wat:
De gele hesjes in Frankrijk ijveren, in essentie, alleen voor het RIC, voor het grondwettelijk of constitutioneel referendum. "Met het referendum in handen kunnen de burgers al hun grieven waar maken beseft al 90% van de Fransen!"
Van Macron krijgen de gele hesjes alles behalve het referendum. Macron: "Wij willen zelf blijven beslissen". En dus krijgen de Fransen wel een burgerpanel rond het klimaat maar niet het gevraagde referendum.
Beste mensen, het wordt duidelijk waar de wereldstrijd om gaat: blijven enkele machthebbers over ons beslissen of mogen de burgers samen beslissen?
Ook het inspraakverhaal wordt als nep ervaren. En evenzo de burgerraden en -panels. Allemaal mooi en wel, maar wij willen zelf beslissen.
Het is van in den beginne zo dat Meer Democratie VZW alleen ijvert voor het samen zelf kunnen beslissen.
Clara zal volgende keer, op 16 november, de toestand in de andere landen zaoals Nederland verder uitleggen. Het is ons al wel lang duidelijk dat België zowat de sterkst vertragende factor is in heel Europa. Zou het toeval zijn dat vanuit België het inspraakgebeuren met burgerpanels en burgerparlementen gepromoot wordt om toch maar niet de elite haar eindbeslissingsmacht te ontnemen?
Ga met ons mee voor het zelfbeslissingsrecht. Help ons met woord en daad. En als je iets niet begrijpt, stel a.u.v. vragen op onze webinars of per mail.

Opname webinar met Clara Egger op 2 november 2020.

Ons werk kan veel beter, dat weten we. Wat zijn zaken die we gemakkelijk kunnen verbeteren? Laat het ons weten. Wat vond je van het vorige webinar?

Nodig anderen uit de opnames te bekijken en de webinar's te volgen. Gelieve ons emailadres info@meerdemocratie.be in kopie te plaatsen.

Bijna iedereen met een pc en internet kan meehelpen. We zijn dringend op zoek naar menskracht die berichten zoals deze kunnen opstellen en verzenden, mensen die de video's bewerken en beheren, de berichten op de sociale media mee helpen verspreiden enzoveel meer. Neem daartoe contact op met Mariame: 0478026485 of info@meerdemocratie.be

Tot volgende keer,

Uw welkomst team Guido, Mariame, Marc, Bert, Eric, Dirk, Marie-Claire


 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be