Logo

Geachte ,

Schrijf je in voor een Webinar met politicologe Clara Egger. Vraag daartoe de toegangscode aan.
Maandag 2 november van 19u30 tot 21u30
Onze vzw ondervindt veel meer weerstand tegen democratische vernieuwing dan gelijkaardige organisaties in onze buurlanden.
De Zwitserse politicologe Clara Egger, docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, kent de situatie in onze buurlanden bijzonder goed. Zij zal voor ons in enkele webinars de direct-democratische situatie in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot Brittannië vergelijken met die in België. Maandag starten we met Frankrijk.
Wist je dat de gele hesjes in Frankrijk een referendum vroegen rond de sociaal-maatschappelijke problemen, maar dat Macron hen alleen een burgerpanel rond het klimaat gunde? Zijn burgerpanels een schaamlapje voor echte beslissingsmacht? Nederland ijvert voor de terugkeer van het referendum, maar zal dat daar ooit wel komen? En Groot Brittannië’s Brexit, was dat dan geen toppunt van democratie? Wij zien het anders, maar hoe dan?
En Duitsland heeft nog steeds geen referendum op het niveau van de deelstaten. En in België heeft alleen Wallonië dit – maar wat is dat waard?
Al die vragen nemen we gedurende de volgende weken met Clara door.
Het wordt gegarandeerd een geanimeerd gesprek. Hoewel zij haar presentatie in het Engels zal houden, kan zij op vragen in het Nederlands gesteld antwoorden.

Doe mee met dit Webinar. Mis onze eerste buitenlandse gaste niet! Hier de inschrijvingslink.

Wanneer: maandag 2 november om 19u30 tot 21u30
Waar: Online via Zoom - na inschrijving krijgt U een link toegestuurd.

Uw welkomstteam Guido, Marc, Erica, Bert, Eric, Dirk, Marie-Claire.


 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be