Logo

Geachte ,

Deze maandag 12 oktober om 19u30 is er opnieuw een webinar. Vraag daartoe de toegangscode aan.

We gaan jullie ook een klein truckje aan de hand doen hoe men kan testen of diegene die een voorstel doet rond democratische vernieuwing het wel meent met de democratie. Die lakmoesproef is zowat de rode draad in onze webinars en al de inhoud die we aanbieden. Het komt er op neer of het de burger is die op het einde van de rit beslist.

Democratieën mogen in onze tijd dan al onder druk staan, de vele burgerinitiatieven wereldwijd dienen ons ook hoopvol te stemmen. En er wordt onverdroten nagedacht over het verbeteren van de systemen waarmee de burger beslissingsrecht uitoefent.

Zo een nieuwe, verfrissende kijk op de pijnpunten van onze zogenaamde democratieën is “The Flaws That Kill Our Democracy” van Klaas Mensaert. De inzichten die de auteur in dit boek ontwikkelt zijn wetenschappelijk, sociaal en filosofisch onderbouwd, enerzijds door diens vorming als bio-informaticus en zijn persoonlijke sociaal-politieke betrokkenheid – hij is ex-lid van de Piratenpartij –, anderzijds door ideeën van o.a. Popper en Taleb. Ruw samengevat handelt het werk over de doorgedreven decentralisatie van politieke instellingen en over een andere opvatting van het partijwezen en de representatie.

Tijdens dit webinar licht Klaas Mensaert – in het Nederlands – zijn intrigerende bevindingen aan ons toe, waarna we met hem in dialoog kunnen gaan.

Een prima voorbereiding: onze review van zijn boek

Wanneer: maandag 12 oktober om 19.30 u
Waar: Online via Zoom - na inschrijving krijgt U een link toegestuurd.

Uw welkomst team Guido, Erica, Marc, Bert, Eric, Dirk, Marie-Claire

Geef ons een seintje als je ook democratie journalist wilt worden: info@meerdemocratie.be


 

Meer Democratie VZW
Zavelstraat 22
3212 Pellenberg (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres info@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van deze e-maillijst

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar info@meerdemocratie.be (als die dan tenminste niet in onze spambox geraken...)
 

 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be