Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be
 

Geachte,

Lees in deze mail het recentste nieuws over democratie en referendum:

Heeft u deze http://petitie.be/petitie/vlaamse-referenda-nu petitie al getekend?


 

Catalanen zeggen JA in Brussel

Deze middag verzamelden ongeveer 200 Catalanen uit België, Nederland en Luxemburg en Belgische sympathisanten in Brussel om de Catalaanse dag van de JA-stem te vieren. De actie ging uit van ANC Brussel, een Belgische tak van de Catalaanse burgervereniging die streeft naar een onafhankelijke Catalaanse staat.

In het Jubelpark werd een grote ‘+’ gevormd. De ‘+’ symboliseert de verzameling van alle Catalaanse burgers die op 1 oktober zullen stemmen voor het referendum voor de onafhankelijkheid van Catalonië. Het teken is bovendien een oproep aan alle Catalaanse burgers om te gaan stemmen.

doorbraak.be 9 september 2017
 

'Het volk wil de controle terug'

Op twee fronten is in Nederland de terugtocht van de democratie afgekondigd: in Den Haag wordt afschaffing van het referendum bekokstoofd, in Amsterdam is korte metten gemaakt met de stadsdeeldemocratie.

parool.nl 10 september 2017
 

Miljoen Catalanen betogen voor referendum

Zowat een miljoen Catalanen zijn vandaag op straat gekomen om de onafhankelijkheid van de regio te eisen. De Spaanse regering zet zich schrap tegen een gepland referendum.

De Tijd 13 september 2017
 

Bagdad weigert referendum over onafhankelijkheid van Iraaks-Koerdistan

Het Iraakse parlement heeft dinsdag zijn categorieke verzet uitgesproken tegen het referendum over de onafhankelijkheid van Koerdistan. De volksraadpleging wordt over minder dan twee weken gehouden en zorgt voor beroering in de hele regio. Het parlement van Koerdistan, dat in meer dan twee jaar niet meer heeft vergaderd, heeft gezegd dat het donderdag bijeenkomt om voor de volksraadpleging te stemmen die de president van de autonome regio, Massud Barzani, in juni aankondigde.

Metro 12 september 2017
 

Geen referendum over Cyriel Verschaevestraat

Het voorstel van oppositieraadslid Leo Joosten (Vlaams Belang) om de inwoners van Lanaken mee te laten beslissen over het behoud of de schrapping van de straatnaam die naar Vlaams nationalistische collaborateur Cyriel Verschaeve verwijst, heeft de stemming op de gemeenteraad niet overleefd.

Het Belang van Limburg 12 september 2017

 

Met Vriendelijke Groeten,

Dirk