Logo

Geachte ,

Beste democraat,

Denktank ‘Hoe Geraken we er Samen uit?': zaterdag 02 april om 14u00 te Diest. 
Deelname is gratis, inschrijven is noodzakelijk voor de praktische organisatie.

Registreer NU hier je deelname.

 

Hoe Geraken we er Samen uit ?

Een groeiende groep mensen wil iets ondernemen tegen de almaar toenemende vrijheidsberoving. En terecht!

Vele nieuwe organisaties en zelfs politieke partijen werden op korte tijd gesticht om mensen 'terug' te verbinden en actie te ondernemen. Ook zien we wereldwijd een groeiend aantal  protestacties én nemen ook de alternatieve media toe.

Deze nieuwe impuls toont ons dat deze crisis ook een opportuniteit biedt, nu steeds meer mensen tijd maken om stil te staan bij wat echt telt en om de wereld met kritische ogen te bekijken.

Klik NU hier om samen te reflecteren en in dialoog te treden.

 

Hoogtijd om de Herhaling te Doorbreken

Er is een goede reden waarom het huidige systeem gedurende lange tijd kon uitgebouwd worden tot haar huidige monumentale omvang. Zo was 'het systeem' in staat om elke vorm van tegenbeweging succesvol op te vangen en bovendien benutte ze de tegenbeweging om zichzelf te verbeteren. Alzo zijn er telkens schijnbare "veranderingen" geweest waarin het systeem niet alleen is blijven voortbestaan, maar door andere vormen aan te nemen wist
ze steeds dieper in de essentie van ons leven door te dringen. Dit heeft ertoe geleid dat het ons met de illusie heeft opgezadeld dat ze onmisbaar is voor het Leven zelf.

Vanuit deze illusie van onmisbaarheid, maakt dit parasitaire systeem van mensen slaven. Want door mensen letterlijk aan haar te ver-slaven houdt dit de mensen gevangen in 'de illusie'.

Echter een corrupt systeem is nooit duurzaam en zal vanzelf ten gronde gaan, als men niet ingrijpt. Bijgevolg moet het systeem zichzelf weer "heruitvinden" en zal ze planmatig willen gaan muteren naar een andere vorm. En het is net dit fenomeen dat we nu aanschouwen; een gecontroleerde destructie van het wereldsysteem dat alles zal opofferen om verder te kunnen bestaan in (alweer) een nieuwe vorm.

Doorbreek de herhaling KLIK HIER

 

Hoe Geraken we er Samen uit?

Gezien onze benarde situatie én het feit dat sommige tegenbewegingen zich (weeral) door hetzelfde systeem laten vangen, organiseren wij een open vergadering waarin men de ruimte en tijd krijgt om samen te reflecteren en in dialoog te treden.

Zo'n vorm van échte democratie hebben we uiteraard nog niet gekend! Maar om een samenleving te creëren waarin men vrij is, moet men vanzelfsprekend ook aan de organisatie ervan kunnen participeren.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Meer Democratie vzw, een beweging om echte democratie te bevorderen, en House of Tao, een antropologisch project om oude wijsheden te herontdekken.

Tijdens deze dag wordt de nodige tijd en ruimte voorzien voor ronde tafel gesprekken en voor open debat. Alsook zullen enkele leden van Meer Democratie korte presentaties geven over hoe een echte democratie eruit zou kunnen zien en hoe we dit kunnen oprichten.
Er zal ook aandacht gaan naar de mogelijkheid tot het oprichten van een fysieke krant gekoppeld aan volksstemmingen op een alternatieve en originele manier.

 

Waar & Wanneer?

De open vergadering zal plaatsvinden op zaterdag 2 april 2022, in de Asdonkstraat 45 te 3295 Diest (Molenstede, "Art of Einstein").

Onthaal vanaf 13h00, start meeting om 14h00 en geschatte einduur is voorzien om 17h00.

De gastvrouw, Anja Lammens, stelt haar prachtige ruimte gratis ter beschikking. Er zal ook drank worden voorzien.

Schrijf je nu gratis in!

Een forum plannen we in september waar jongeren het heft in handen nemen en dit verder uitdiepen. Iets voor jou? Stuur een email naar welkom@meerdemocratie.be

 

Elke week gaan we een stapje verder !

Met democratische groet,

Fabrice Hamel, coördinator

 

 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be