Logo

Geachte ,

Beste democraat, Lieve medemens,

Ghandi zei "Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien."
Vele enthousiastelingen begrijpen dit en doen daarom mee met de manifestatie aanstaande zondag 23 januari.

Grijp nu je kans, sta ‘SAMEN’ met ons op en doe mee aan de grootste manifestatie die België ooit gekend heeft.
Meer Democratie stelt hiervoor demonstratie materiaal (borden, hesjes, etc) ter beschikking.
Vraag hier je materiaal aan

Regeling gezamenlijk vervoer en verzicht van de actie.

Meer democratie bewandelt vele pistes om meer beslissingsrecht af te dwingen, maar jammer genoeg zijn niet alle Belgen hiervan op de hoogte ;-)
Maar jij kan ons helpen, tag #meerdemocratie in je selfies en opnames van de manifestatie, alzo kunnen wij meer mensen bereiken, informeren en empoweren.
Want in een echte democratie hebben we jou, 'het volk', nodig.

 

 

 


Koken kost geld donaties blijven dringend nodig


We verzoeken ook de PETITIE van Renew Belgium te promoten.

Als signaal voor ons volledig geblokkeerde land roepen we op wat nodig is: laat de bevolking zelf beslissen. Wij lossen de boel zelf op, zeker weten. Daarom in crescendo:

  1. Onderteken de petitie
  2. Nog 9 andere ondertekenaars vinden voor de resterende negen vakjes op het formulier.
  3. door twee personen te vinden die er zich toe verbinden zelf ook twee personen te vinden etc.  Volg hier met Guido de instructies hoe je op internet ondertekent zonder poespas.

 

 

 

Wat uitleg.
Een samenwerkingsverband tussen burgerbewegingen onder de naam Renew Belgium  richt een gelijknamige petitie aan het Federale parlement. Deze petitie vraagt het Parlement om het land uit het slop te halen via participatieve én direct-democratische weg: d.w.z. door het oprichten van een tijdelijke burgerraad die oplossingen uitdoktert én een bindend referendum voor de hele bevolking om de voorstellen van die raad al dan niet te bekrachtigen en wetgevend te maken.
https://www.meerdemocratie.be/renew-belgium
(Noot: aangezien die burgerraad in alle onafhankelijkheid dient te kunnen werken, betekent ‘Renew Belgium’ niet noodzakelijk dat België blijft bestaan – alle opties zijn open.)
Zal het parlement deze eis inwilligen? Misschien wel indien 1 miljoen handtekeningen onder de petitie staan, maar Renew Belgium is in de eerste plaats een wake up call, voor de politici én voor alle burgers. Als signaal voor ons volledig geblokkeerde land roept het precies op tot dat wat nodig is: laat de bevolking zelf beslissen. Meer Democratie steunt dit initiatief dan ook ten volle.

Hoe helpen?
1) Door de petitie te ondertekenen
(10 minuten van je tijd) en deze uitnodiging massaal door te sturen naar je netwerk van vrienden en familie. Je kan elektronisch ondertekenen of manueel. Vergeet niet het formulier uit te printen a.u.b. en op te sturen naar het adres onderaan het blad.
2) Beter nog: door de petitie te ondertekenen en 9 andere ondertekenaars te vinden voor de resterende negen vakjes op het formulier.
3) Nóg beter (1 à 2 uren van je tijd): door twee personen te vinden die er zich toe verbinden zelf ook twee personen te vinden etc. 
Volg hier met Guido de instructies hoe je op internet ondertekent zonder poespas.

Een al bij al kleine inspanning voor een spectaculair democratisch effect!
Vlaanderen dient wettelijk de meeste handtekeningen te verzamelen, minimum 14.500. Doe je best! Wallonië loopt op dit moment (nog) vlot voorop.

 

 

 

 

Met democratische groet,

Eric Van de Putte, verantwoordelijke events en moderator Meer Democratie VZW

 

 

 

 

 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be