Logo

Geachte ,

Beste democraat,

Meer democratie hoopt dat er vele nieuwsbrieflezers met de manifestatie van Europeans United op 23 januari meedoen. Verschillende sympathisanten hebben al materiaal of een fluovestje.
We stellen opnieuw materiaal ter beschikking dat u op alle mogelijke manifestaties kunt gebruiken. 
Doe mee, vraag hier je materiaal aan (inclusief afhaalpunt en andere praktische afspraken)


Wat meer achtergrond: Meer Democratie doet mee omdat deze manifestie focust op democratie. We weten dat verschillende politici directe democratie willen maar dat ze die niet mogen of kunnen invoeren. Met te manifesteren moedigen we politici van goede wil aan om er echt werk van te maken, het is nu het moment.
Veel burgers zijn bang voor het Corona virus. En veel burgers zijn bang voor een totalitaire samenleving. En veel burgers zijn bang voor beide. En anderen zijn ook bang voor het fake news en het polariseren van de samenleving.

Meer Democratie houdt zich alleen bezig met democratie. Ieder zijn specialisatie.
In een directe democratie zijn manifestaties niet nodig, gezien burgers er via een petitie en desnoods een referendum hun voorstel op de agenda kunnen plaatsen.

Tot nu toe krijgen we weinig signalen dat de grieven van de burgers tot meer democratische structuren zouden leiden en het democratisch deficiet weggewerkt wordt. In zulke toestand kan men alleen nog maar protesteren. Er schort iets aan de democratie in landen waar manifestaties het laatste of enige middel zijn om je zeg te doen.

Wat meer uitleg over Europeans United https://www.europeansunited.eu .
De slogan van de Mars is '1 million 1 team'. Het is met name de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen, dus 1 miljoen Europeanen, naar Brussel komen om op te komen voor democratie, vrijheid en grondrechten.
Er wordt verder geen standpunt ingenomen over pro of contra corona(maatregelen), vaccinaties, etc.
Het doel van de organisatie is om de grootste manifestatie ooit te creëren die Brussel ooit gekend heeft. Er doen 700 organisaties mee aan deze manifestatie, waaronder ook Meer Democratie.
De manifestatie is goedgekeurd en er is ook een goede samenwerking met de politie op vlak van veiligheid. Ook zullen er vele stewards aanwezig zijn die alles in goede banen zullen leiden. Uiteraard kunnen er nooit genoeg zijn en worden er daarom momenteel nog veel stewards gezocht.
Burger- en andere initiatieven omtrent georganiseerd vervoer worden momenteel nog verzameld.
De mars vertrekt vanuit het Noordstation Brussel en loopt verder tot aan het Jubelpark. Dit is dan ook de plaats waar veel staat te gebeuren met talrijke sprekers van binnen-en buitenland, bekenden uit de artistieke wereld en de sportwereld.

Meer Democratie heeft ook spreektijd gevraagd.

Wij spreken af om 11u aan fontein Pol Bury, Koning Albert II laan (Brussel Noord)

Bezorg ons foto's en opnames die we kunnen gebruiken in onze communicatie. Vraag collega's, vrienden en familie mee te doen. En, uiteraard, vele handen maken het werk licht: filmbewerking, redactie e.d.

Slogan is "Participatie en beslissingsrecht"

Doe mee, vraag hier je materiaal aan en kom in contact. 

Met democratische groet,

Eric Van de Putte, verantwoordelijke events en moderator Meer Democratie VZW

 

 

 

PS: al ingeschreven voor het het webinar "Hoe misleidende media herkennen?"

 

 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be