Logo

Geachte ,

Beste democraat,

Elk kookboek zal je hetzelfde vertellen: Die aangebakken restjes van het vlees geven de beste smaak aan je saus. Iets wat veel mensen uit hun pan zullen halen of zelfs afwassen, is eigenlijk het fundament voor dat wat het hele gerecht zal samenbrengen.

Zo gaat het ook met lokale politiek. Het is iets waar mensen niet echt aan denken en vaak naast zich neer leggen om te focussen op de nationale politiek. Maar net zoals die aanbaksels fundamenteel zijn voor de saus, is lokale politiek fundamenteel voor een goede democratische werking.

Steven Matheï was het daar ook mee eens. De burgemeester van Peer lanceerde een plan waarmee hij meer burgerparticipatie wil creëren in zijn stad. Met ParticiPeer heeft elke inwoner de kans om zijn stem te laten horen. Dit inspirerende verhaal komt Steven Matheï 15 november 2021 toelichten in ons volgende webinar. Jullie zijn welkom vanaf 19u30

 

                                                   Steven Mathei

 

Bij Meer Democratie zijn we er rotsvast van overtuigd dat een sterke nationale democratie enkel kan groeien vanuit goede lokale initiatieven. Daarom willen we graag dit lokaal initiatief in de schijnwerpers zetten, zodat het hopelijk de start kan zijn van meer en andere acties over het hele land.

Ben jij ook benieuwd naar zijn verhaal? Schrijf je dan nu in via deze link.

 

Met democratische groet,

Guido De Bruyker, verantwoordelijke webinars


 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be