Logo

Geachte ,

Beste democraat,

Het is vandaag exact één jaar geleden dat de Vivaldicoalitie officieel in voege trad in de vorm van Regering-De Croo I. Voor Meer Democratie het ideale moment om eens terug te blikken op het voorbije jaar maar ook vooruit te kijken.

                                   Nieuwe regering telt flink meer kabinetsleden - De Standaard Mobile

Waar we op 1 oktober vorig jaar nog opgelucht ademhaalden na die lange regeerloze periode, werd het snel duidelijk dat ook deze keer de grote verandering uit zou blijven. Het bewees nog maar eens dat in de de huidige particratie gekeken wordt naar wat zij willen bereiken, niet wat wij nodig hebben.

Het begon met een aantal mooie beloftes voor een betere democratie. Meer Democratie heeft zelfs aan tafel kunnen zitten met de kabinetten van Ministers Clarinval en Verlinden. Maar kort na onze gesprekken deed deze laatste het omgekeerde van waar we voor ijverden. Door de invoering van de pandemiewet, negeren ze nu de grondwet en zetten ze het parlement buitenspel. Op het eerste zicht lijkt die pandemiewet onschuldig, maar toch is er reden voor ongerustheid. Kan dit het pad effenen voor meer dictatoriale beslissingen en wetten?

We willen ook graag jouw mening horen. Hoe heb jij het afgelopen jaar de regering ervaren?

  • Ik ben hoopvol, ze brengen een positieve wind door het politieke landschap.
  • Het klinkt allemaal veelbelovend, maar ik wil toch nog de concrete acties afwachten.
  • Ik geloof er niet in, het zit al scheef sinds het begin.

        Geef je antwoord hier

 

Ondanks dit alles blijven we hoopvol. Laat de post-corona periode zijn om te herbronnen en vooral te herbeginnen. Laat het online democratisch platform een begin zijn van een weg naar Meer Democratie, en zeker niet minder.

Hoe zie jij de toekomst? Laat het ons zeker weten. Want elke mening telt.

 

 

Met democratische groet,

Bert Penninckx, voorzitter Meer Democratie


 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be