Logo

Geachte ,

Beste Democraat,

"Als er problemen zijn met de democratie, is de oplossing meer democratie."

Het zou Amerikaans politicus Alexander Hamilton zijn die ooit deze wijze woorden neerpende. Gezien de betrouwbaarheid van het internet, laten we in het midden of hij wel degelijk de auteur is. Dat verandert echter niets aan de inhoud van de boodschap.

                                          A Cautionary Tale About Getting Your History Lessons From Internet Memes –  BillMoyers.com

Directe democratie neemt de macht uit de handen van de elite en geeft het terug aan de burgers. Meer Democratie heeft zich verdiept in het thema en ijvert voor een grondige verandering van het Belgische politieke stelsel. Hoe past directe democratie in onze visie voor België? Deze primaire vraag behandelen we in het webinar op maandag 20 september om 19u30.

Schrijf je hier in.

Een grondige verandering van het Belgische politieke systeem klinkt misschien wat radicaal. Want op het eerste zicht hebben we het hier nog niet zo slecht, toch? Als je op dit moment kijkt naar Afghanistan bijvoorbeeld dan is het daar toch veel erger? We hebben hier toch een goed ontwikkelde gezondheidszorg en openbare instellingen die het leven gemakkelijk maken?

Waarom zouden we willen veranderen wat goed is?

Daar moet toch een goede reden voor zijn? En die goede reden hebben we zeker. Wil je meer horen, vervoeg ons dan op maandag 20 september en kom meer te weten over onze inzichten in directe democratie.

 

Ik zie jullie graag terug op onze eerste webinar na de zomervakantie.

Met democratische groet,

 

 

Bert Penninckx
Voorzitter van Meer Democratie


 

Meer Democratie wil ook jongeren en vrouwen proberen te bereiken - diegenen die het meeste baat hebben bij een directe democratie. Dit kan volgens alleen met een sterk plan en meer expertise rond sociale media. Maar expertise kost natuurlijk ook redelijk wat geld.

Wil jij onze 100 maandelijkse donateurs vervoegen om dit allemaal mogelijk te maken? Met slechts €20 kan jij enorm veel betekenen voor ons en ons doel

IBAN: BE23 5230 8007 5191

Ja, ik doe mee! Ik wil dat de boodschap van Meer Democratie iedereen kan bereiken zodat ook jongeren en vrouwen kunnen ontdekken hoe zij de samenleving mee bepalen.

                    Ik word maandelijks donateur voor een bedrag dat ik zelf kies.


 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be