Logo

Geachte ,

In onze gesprekken, mails en de webinars kwam steevast de vraag: "Wat doen jullie nu onze democratie op apegapen ligt, waar zo hard voor geijverd geweest is?" "Komt er nog iets van?"

We zijn niet stil blijven zitten:

  1. petitie.be is vernieuwd; mensen met ideeën voor maatschappelijke verandering vinden ons spontaan. En wie heeft er nu geen verbetervoorstel? Welkom!
  2. We verbeteren steevast onze gratis dienstverlening.
  3. We zijn in gesprek om in elke gemeente onze diensten aan te bieden.

Dat kost ons heel veel geld en de resultaten zullen pas op lange termijn zichtbaar zijn.

Dat is niet alles; we werken verschillende campagnes uit. Onze eisen hebben we reeds in het begin van de eerste lockdown geformuleerd.
  1. We zijn momenteel zowel in contact met federale politici om de herziening van grondwetsartikel 36 te bespreken, dat een referendum op volksinitiatief zou mogelijk maken, als met Vlaamse politici om de de gewestelijke volksraadpleging eindelijk in te voeren.
  2. Er lopen gesprekken met bekende ngo's om acties te ondernemen n.a.v. de vrijheidsbeperkende en ondemocratische coronamaatregels.
  3. En er zijn de gesmaakte webinars om de twee weken met interessante gasten.
Maar wie doet al dat werk? We zijn onze vrijwilligers en donateurs enorm dankbaar, verschillende mensen schenken ons spontaan 100den Euro's!
Het was duidelijk dat we met vrijwilligers alleen er niet kwamen, dat we professionele krachten nodig hebben.
Die zijn er nu! Marijke, Menno en Gilles.
 
Maar vorige zaterdag op de statutaire vergadering bleek dat één persoon het deficit ter waarde van een wagen opving. "Die gaat dat niet elk jaar blijven doen, anderen moeten nu helpen." klonk het. Wat nu?
 
We hebben alleen al om Marijke, Menno en Gilles te betalen een €2.900 per maand extra nodig.
En dit is nog maar een begin, want er moet om een minimale werking te garanderen drie keer meer professionals meewerken. Dan hebben we nog niet over onze doelstelling om het petitieplatform verder uit te werken en onze website tot een multi media platform.
Doe mee!
Maak een bestendige opdracht op ons rekening nummer IBAN: BE23 5230 8007 5191 BIC: TRIOBEBB

Met gemiddeld €10 per maand kunnen we verder doen. (dan zijn er nog 290 te gaan). Help de eerste maanden te overbruggen met een donatie.


Ja, ik doe mee, ik neem mee verantwoordelijkheid en help onze democratie te redden.

 
Onze medeburgers en volgende generaties zullen jullie eeuwig dankbaar zijn!

Uw welkomstteam Guido, Marc, Mariame, Bert, Eric, Dirk, Marie-Claire.

 

Herinnering:
Komen onze grondrechten nog wel terug? Webinar op maandag 15 maart 19u30 met politicoloog en historicus Thijs Vos.

 

Onze website wordt voortdurend geupdate; sommige browsers en veiligheidsprogrammas echter blokeren onze website. Meldt dit uw browser en veiligheidsdienst. Bij de helft van de maildiensten komen onze mailings niet toe. Schrijf je in met een ander adres. Daarom stuur onze berichten door naar vrienden, geïnteresseerden en familie.


 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be